Duonos gaminių ir konditerijos gamintojai: „Trūksta darbuotojų“
Nepaisant vis dažniau pasigirstančių atvejų apie darbuotojų skaičiaus mažinimą tai vienoje, tai kitoje Lietuvos gamybos įmonėje, duonos gaminių ir konditerijos gamintojai neslepia – šioje gamybos srityje darbuotojų pertekliaus nėra, atvirkščiai, jų nuolat trūksta. Dėl šios priežasties gamintojų akys krypsta į profesinių mokyklų ruošiamus specialistus.
Valstybės duomenų agentūros duomenimis, šių metų antrąjį ketvirtį apdirbamosios gamybos sektoriuje dirbo 207,7 tūkst. darbuotojų, o laisvų darbo vietų buvo 4 tūkstančiai.
„Šiuo metu labiausiai trūksta gamybos ir technikos specialistų pozicijas galinčių užimti darbuotojų – mechatronikų, įrenginių operatorių, maisto gamybos specialistų. Kalba eina ne apie sezoninius, o nuolatinius darbuotojus, kurių ieškome“, – komentuoja didžiausios duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintojos Baltijos šalyse „Mantinga“ personalo direktorė Nijolė Daukšienė.
Daugiau informacijos rasite prisegtuke.
|
|
||||
|
|||||
Šio laiško informacija yra konfidenciali. Jeigu jis adresuotas ne Jums, prašome informuoti siuntėją ir nedelsiant ištrinti šį laišką bei jo priedus.
The information in this email and any attachments must be kept confidential. If You are not the intended recipient, please let the sender know and then delete this email.
Komentuoti