Ketvirtadienis, 17 liepos, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Rina
  • PranešimaiP
VIDEO
No Result
View All Result
Rina.lt
No Result
View All Result

Pranešimas | Grilyje vietos pakaks ne tik šašlykams: V. Radzevičius kviečia išsikepti japoniškos vištienos

RINA@ RINA
Pirmadienis, 10 birželio, 2024
0
Sakoma, kad Kinijoje valgoma viskas, kas turi keturias kojas, išskyrus stalą ir kėdes. Tačiau žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius šmaikštauja, kad jei šalia yra gero padažo, būtų suvalgyti ir baldai. Vis dėlto, pasak jo, grilio patiekalų Azijoje įvairovė – neišpasakytai didelė, o kai kurie deriniai gali nustebinti net ir labiausiai užkietėjusius grilio entuziastus iš Lietuvos, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Pranešimas | Grilyje vietos pakaks ne tik šašlykams: V. Radzevičius kviečia išsikepti japoniškos vištienos

„Tokiu pavyzdžiu galėtų būti krevetės ir šoninė – jūrų gėrybių ir kiaulienos sąjunga. Iš savo kelionių po Aziją mėginau prisiminti ir daugiau įdomesnių derinių, tačiau visokie vabaliukai, skorpionai, gyvatės ar jūrų arkliukai buvo gruzdinti, o ne grilinti. Vis dėlto, prisiminimų kraitelėje išliko Kinijoje ant iešmų kepti varlių gabaliukai, taip pat ožkų galvos“, – pasakoja V. Radzevičius.

Tarp kitų skirtumų nuo Lietuvos ir Europos grilio virtuvės, keliautojas pamini patiekalų dydį. Nors Azijoje dažniausiai grilinami smulkesni mėsos, kitų produktų gabalėliai, yra ir išimčių, pavyzdžiui, ant dviejų bambuko lazdelių išskėstas viščiukas.

Panašusturinys

Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui

„Kadangi užsiminiau apie įrankius, skiriasi ir jie. Jei mes beveik visada naudojame metalinius iešmus, Tolimuosiuose Rytuose kur kas populiaresni yra mediniai iešmeliai. Žinoma, skiriasi ir prieskoniai, kurių įvairovė tenykščiuose kraštuose – nepalyginamai didesnė“, – teigia kulinaras.

Yra kelios esminės taisyklės

Žymus keliautojas pabrėžia, kad grilinant patiekalus Azijoje, vienas svarbiausių dalykų – produktų šviežumas, nes tai nulemia patiekalo skonį ir kokybę.

„Taip pat dauguma azijietiškų grilio patiekalų – neatsiejami nuo marinato, kuris padeda išgauti gilesnius skonius. Marinatams dažniausiai naudojami sojos padažas, imbieras, česnakas, sezamų aliejus, mirinas, sakė ir kiti ingredientai. Marinavo laikas gali skirtis priklausomai nuo patiekalo ir jo ingredientų – nuo kelių valandų iki visos nakties“, – pasakoja V. Radzevičius.

Dar vienu svarbiu azijietiškos grilio virtuvės atributu kulinaras įvardija anglimi kūrenamą grilį, kuriame ruošiamas maistas įgyja ypatingą skonį.

„Patiekalai dažnai kepami ant vidutinės ar aukštos temperatūros, kad išoriniai sluoksniai greitai „užsidarytų“, o viduje esančios sultys neišgaruotų. Azijietiški patiekalai dažnai kepami trumpai, kad išliktų sultingi ir švieži. Per ilgas kepimas gali suardyti tekstūrą ir skonį“, – vardija pašnekovas.

Paklaustas, koks patiekalas iš Azijos šiuo metu yra „ant bangos“ tarp Lietuvos grilintojų, „Lidl“ ambasadorius išskiria japoniškąjį yakitori.

„Tai tradicinis japoniškas patiekalas, kurio pavadinimas reiškia „kepta višta“ – maži vištienos gabalėliai ant iešmelių ir iškepti ant grilio. Dažniausiai yakitori gaminamas iš vištienos krūtinėlės, šlaunelių, kepenų, odos ir kitų vištienos gabalėlių. Man skanu ir jų širdelės bei skrandeliai, bet ne visi išdrįsta to paragauti“, – šypteli V. Radzevičius.

Jis taip pat paaiškina, kad ruošiant yakitori, vištienos gabalėliai marinuojami arba aptepami specialiu padažu, vadinamu tare. Padažas dažniausiai gaminamas iš sojų padažo, mirino (saldžios japoniškos ryžių vyno rūšies) ir cukraus.

Paprastai ir autentiškai: yakitori su V. Radzevičiumi

Jei daugeliui dar nedrąsu imtis azijietiškų eksperimentų grilyje, „Lidl“ ambasadorius rekomenduoja išmėginti Azijos ir Lietuvos virtuvių jungtį – paprastą ir autentišką yakitori receptą. Patiekalas skirtas dalinimuisi, todėl puikiai tinka visai šeimai.

Receptui prireiks:

500 g vištienos šlaunelių be kaulų ir odos

1 a. š. druskos

1 a. š. juodųjų pipirų

8–10 medinių iešmelių

Marinatui reikes:

100 ml sojų padažo

100 ml mirino (saldi ryžių vyno rūšis)

50 ml sakės

2 a. š. cukraus

Prieš pradedant ruošti patiekalą, bent 30 minučių į vandenį pamerkite medinius iešmelius, kad kepant mėsą jie nesudegtų.

Marinatui nedideliame puode sumaišykite sojų padažą, miriną, sakę ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps. Leiskite atvėsti.

Vištienos šlauneles supjaustykite mažais, kąsnio dydžio gabalėliais. Apibarstykite druska ir pipirais.

Į dubenį sudėkite vištienos gabalėlius ir užpilkite marinatu. Palikite marinuotis per naktį šaldytuve arba bent 30 minučių, kad į mėsą įsigertų skoniai.

Užverkite marinuotus vištienos gabalėlius ant medinių iešmelių. Įkaitinkite grilį iki vidutinės ar aukštos temperatūros. Kepkite vištienos iešmelius ant grilio, dažnai vartydami ir vis aptepdami marinatu, kol mėsa gerai iškeps ir šiek tiek apskrus – tam prireiks maždaug 8–10 minučių.

Iškeptus vištienos vėrinukus apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Puikūs „Vitasia“ Azijos skonių savaitės pasiūlymai nustebins net pačius išrankiausius pirkėjus. Kiaušininiai ir stikliniai makaronai, WOK tipo daržovių mišiniai iš Kinijos, baltakojės blyškiosios krevetės, kokosų skonio valgomieji ledai iš Tailando, azijietiško stiliaus prieskoniai iš Indijos, taip pat shiitake džiovinti grybai ir kiti gardumynai iš Japonijos pirkėjų laukia visose 73 „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Šiame straipsnyje
+++ LidlMaistasPranešimai

Savaitės Klausimas

Kaip vertinate partijos „Nemuno aušra“ dalyvavimą valdančiojoje daugumoje?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Bilietas vasaros kelionėms – nauji maršrutai po Lietuvos regionus

Bilietas vasaros kelionėms – nauji maršrutai po Lietuvos regionus

17 liepos, 2025
Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

16 liepos, 2025
Land Art festivalis Girionyse: klajonės po dykumas ir pasaulio muzika

Land Art festivalis Girionyse: klajonės po dykumas ir pasaulio muzika

16 liepos, 2025
Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių

Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių

16 liepos, 2025
Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

15 liepos, 2025
Thomas Mannas ir M.K. Čiurlionis: vienmečių genijų sąskambis Nidoje

Thomas Mannas ir M.K. Čiurlionis: vienmečių genijų sąskambis Nidoje

16 liepos, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
10 naujų sukčiavimo būdų, kuriais bandoma apgauti naudotų automobilių pirkėjus

10 naujų sukčiavimo būdų, kuriais bandoma apgauti naudotų automobilių pirkėjus

„Ignitis“ privatūs klientai gaminantys vartotojai jau gali rinktis grynojo atsiskaitymo būdą

„Ignitis“ privatūs klientai gaminantys vartotojai jau gali rinktis grynojo atsiskaitymo būdą

© 2022 – 2023 Rina.lt
  • Aktualijos
  • Verslas
  • Ekonomika
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Maistas
  • Politika
  • Nuomonės
  • Sveikata
  • Kultūra
  • Kriminalai
  • Pramogos
  • Sportas
  • Turizmas
  • Įvairūs
  • Aktualijos
  • Verslas
  • Ekonomika
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Maistas
  • Politika
  • Nuomonės
  • Sveikata
  • Kultūra
  • Kriminalai
  • Pramogos
  • Sportas
  • Turizmas
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

RINA.LT

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Pranešimai
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.

Įterpti/redaguoti nuorodą

Įveskite URL adresą

Arba įdėkite nuorodą į tinklalapyje esantį turinį

    Neįvestas paieškos raktažodis. Rodomi paskiausi elementai. Norėdami pasirinkti elementą, ieškokite arba pasinaudokite rodyklėmis ↓↑.