Ketvirtadienis, 17 liepos, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
Rina
  • PranešimaiP
VIDEO
No Result
View All Result
Rina.lt
No Result
View All Result

„Maxima“ atskleidė, ką valgo pirkėjai žiūrėdami „Euroviziją“

Dietistė patarė, kaip užkandžiaujant vėlyvą vakarą neapsunkinti skrandžio

RINA@ RINA
Ketvirtadienis, 9 gegužės, 2024
0
Ši savaitė kupina dainų ir muzikinių aistrų – kaip pasiseks Lietuvos vėliavą „Eurovizijos“ konkurse nešančiam Silvester Belt, kokias vietas iškovos konkurso favoritai, kuri daina šiemet laimės viename populiariausių tarptautinių dainų konkursų? Tautiečiai renkasi prie televizijos ekranų apsirūpinę traškučiais, krekeriais ir vaisvandeniais, o dietistė Indrė Trusovė, „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė, įsitikinusi, kad net ir tokie azartiški vakarai gali būti sveiki bei dalijasi užkandžių receptais.
„Maxima“ atskleidė, ką valgo pirkėjai žiūrėdami „Euroviziją“

„Eurovizija“ yra tarsi nacionalinis sportas, kasmet įtraukiantis daugybę lietuvių, tad mums buvo įdomu, ar pasikeičia pirkėjų krepšelis tomis dienomis, kai vyksta pusfinaliai ir finalas, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių direktorė. – Trejų pastarųjų metų duomenys rodo, kad iš tiesų pasikeičia – įsigyjama dvigubai daugiau krekerių ir traškių lazdelių, perpus padidėja traškučių bei jiems skirtų padažų pardavimai – pastarųjų prekių įsigyjama daugiausiai. Tarp populiariausių prekių taip pat rikiuojasi vaisvandeniai, šviesus alus, sūriai, fasuoti riešutai.“

„Maximos“ duomenimis, per trejus pastaruosius metus „Eurovizijos“ transliacijos dienomis buvo nuperkama vis daugiau traškučių – pernai jų pardavimai buvo beveik 70 proc. didesni nei įprastą dieną.

Panašusturinys

Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

Švieži pomidorai vasarą ant skrebučio keičia avokadus: internetą užvaldęs „pan con tomate“ ir dar 2 idėjos pusryčiams ar piknikui

„O štai šių metų pirmojo pusfinalio dieną – antradienį – traškučių paklausa ūgtelėjo dešimtadaliu. Taip pat pasinaudodami specialiais kainų pasiūlymais, fasuotų riešutų mūsų pirkėjai įsigijo 70 proc. daugiau nei įprastą dieną bei virš 40 proc. padidėjo džiovintų vaisių pardavimai. Gyventojai taip pat aktyviau pirko nealkoholinio alaus bei nealkoholinių kokteilių – jų pardavimai ūgtelėjo apie 50 proc. palyginus su kitomis dienomis“, – pastabomis dalijasi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Vertingas patarimas užkandžiautojams

Dietistė I. Trusovė, „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė, atkreipia dėmesį, kad vakarinis užkandžiavimas kilsteli cukraus lygį kraujyje, kas gali lemti miego sutrikimus ir prastesnę bendrą savijautą. Tačiau tai galima suvaldyti net ir azartiškai palaikant mylimus „Eurovizijos“ atlikėjus.

„Pirmiausia siūlyčiau suvalgyti maistingą vakarienę – didelę porciją salotų su baltymais bei geraisiais riebalais, pavyzdžiui, paukštieną, riebią žuvį, sūrį, pagardinant tyru alyvuogių aliejumi. Tai leis išvengti cukraus šuolio kraujyje, be to, būdami sotūs, užkandžių suvalgysime mažiau. Taip pat rinkitės sveikatai palankesnius užkandžius ir, atminkite – svarbiausia yra ne maistas, bet laikas kartu su šeima ir draugais“, – kalba I. Trusovė ir dalijasi jos šeimos mėgstamų sveikesnių užkandžių receptais.

Tzatziki padažas

Reikės: 200 g graikiško jogurto, vieno šviežio agurko, vieno rauginto ar marinuoto agurko, krapų, poros skiltelių česnako, šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga: agurkus sutarkuoti, sutrinti česnakų skilteles, smulkiai sukapoti krapus, visus ingredientus sumaišyti kartu, išskyrus alyvuogių aliejų – jį užpilti paskiausiai, ant viršaus.

Gvakamolė

Reikės: poros sunokusių avokadų, prinokusio šviežio pomidoro, nedidelio mėlynojo svogūno, skiltelės česnako, pagal skonį citrinos sulčių, druskos, pipirų.

Gaminimo eiga: susmulkinti svogūną, česnaką ir pomidorą, avokadus sutrinti šakute ar elektriniu maisto smulkintuvu ir visus ingredientus sumaišyti kartu.

Burokėlių humusas

Reikės: virto burokėlio, 200 g konservuotų avinžirnių, skiltelės česnako, poros šaukštų citrinų sulčių, šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, poros šaukštų tahini pastos (ją galima pakeisti pora šaukštų sezamų sėklų).

Gaminimo eiga: visus ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir trinti iki vientisos masės.

„Visi šie padažai labai paprasti ir greitai pagaminami. Patiekite prie jų juostelėmis supjaustytų daržovių ar tortilijų traškučių, kuriuos pagaminsite labai paprastai: parduotuvėje įsigytus tortilijų lakštus supjaustykite norimo dydžio trikampėliais ir pakepkite orkaitėje keletą minučių, kol paruduos“, – lengvų ir skanių užkandžių sprendimų moko dietistė I. Trusovė, o pasiryžusiems skirti trupučiuką daugiau pastangų ji siūlo pasigaminti ir vištienos pirštelių.

Vištienos piršteliai

Reikės: vištienos filė, vištienos prieskonių, kiaušinio, sezamų sėklų, tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimo eiga: vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pagardinti mėgstamais prieskoniais, lygiomis dalimis sumaišyti sezamų sėklas ir tarkuotą kietąjį sūrį, atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinį, kiekvieną vištienos juostelę merkti į kiaušinio plakinį, tuomet apvolioti sezamų ir sūrio mišinyje, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min, 170 laipsnių temperatūroje.

Skanios ir azartiškos „Eurovizijos“!

Šiame straipsnyje
+++ MaistasMaximaPranešimai

Savaitės Klausimas

Kaip vertinate partijos „Nemuno aušra“ dalyvavimą valdančiojoje daugumoje?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Bilietas vasaros kelionėms – nauji maršrutai po Lietuvos regionus

Bilietas vasaros kelionėms – nauji maršrutai po Lietuvos regionus

17 liepos, 2025
Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

Ruošiatės į kelionę ar žygį? Pasigaminkite šių skanių užkandžių – nereikės išlaidauti, o valgys visa šeima

16 liepos, 2025
Land Art festivalis Girionyse: klajonės po dykumas ir pasaulio muzika

Land Art festivalis Girionyse: klajonės po dykumas ir pasaulio muzika

16 liepos, 2025
Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių

Lietuva – tarp greičiausiai inovacijose augančių ES šalių

16 liepos, 2025
Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

Viduklės koldūnininkai nepasiduoda naujųjų laikų spaudimui – puoselėja tradicijas ir gerą skonį

15 liepos, 2025
Thomas Mannas ir M.K. Čiurlionis: vienmečių genijų sąskambis Nidoje

Thomas Mannas ir M.K. Čiurlionis: vienmečių genijų sąskambis Nidoje

16 liepos, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
Suvienodintos sąlygos verslui prekiauti alkoholiu renginiuose

Suvienodintos sąlygos verslui prekiauti alkoholiu renginiuose

Keisis eismo organizavimas po Trakų viaduku

Keisis eismo organizavimas po Trakų viaduku

© 2022 – 2023 Rina.lt
  • Aktualijos
  • Verslas
  • Ekonomika
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Maistas
  • Politika
  • Nuomonės
  • Sveikata
  • Kultūra
  • Kriminalai
  • Pramogos
  • Sportas
  • Turizmas
  • Įvairūs
  • Aktualijos
  • Verslas
  • Ekonomika
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Maistas
  • Politika
  • Nuomonės
  • Sveikata
  • Kultūra
  • Kriminalai
  • Pramogos
  • Sportas
  • Turizmas
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

RINA.LT

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Pranešimai
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.

Įterpti/redaguoti nuorodą

Įveskite URL adresą

Arba įdėkite nuorodą į tinklalapyje esantį turinį

    Neįvestas paieškos raktažodis. Rodomi paskiausi elementai. Norėdami pasirinkti elementą, ieškokite arba pasinaudokite rodyklėmis ↓↑.