Įsivaizduokite gražią rudens popietę, kai pro langą dar prasiskverbia saulės spinduliai. Ką norėtumėte veikti namuose? Galbūt pasigaminti gardžius, sveikus pietus, kurie suteiktų energijos ir pamalonintų jūsų skonių receptorius? Tai gali tapti ne tik puikia rudens savaitgalio pramoga, bet ir priežastimi prie stalo suburti draugus ar artimuosius. Gardiems patiekalams, žinoma, reikia gardžių produktų.
„Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje nuo pat šeštadienio ryto pirkėjai galės įsigyti atlantinės lašišos filė su oda už ypač puikią kainą – kilogramas šios žuvies kainuos vos 8,49 Eur. Su „Lidl Plus“ mobiliąja programėle už kilogramą cukraus sumokėsite 0,66 Eur, o kilogramas bananų kainuos tik 0,89 Eur. Tačiau tai – dar ne viskas, nes „Lidl superšeštadienio“ metu už 0,55 Eur taip pat galėsite įsigyti ir 200 g indelį „Pilos“ grūdėtos varškės.
Savaitgalio pietų receptas: lašišos ir avokado tartaras
Turint tokias nuolaidas ir puikius produktus, šį savaitgalį „Lidl“ ekspertai pietums siūlo pasigaminti gaivų lašišos ir avokado tartarą, kuriame puikiai dera skirtingų skonių paletė. Tad neabejojame, kad šio patiekalo norėsis pakartoti, todėl jis bus įtrauktas į reguliarų jūsų maisto meniu.
Patiekalui reikės:
200 g šviežios lašišos filė (be odos)
1 avokado
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 v. šaukšto sojos padažo
1 v. šaukšto citrinos sulčių
1 v. šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio garstyčių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šviežių krapų (papuošimui)
Lašišą ir avokadą supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustykite raudoną svogūną ir sumaišykite jį su lašiša bei avokadu.
Padažui sumaišykite sojos padažą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir garstyčias. Užpilkite viską ant lašišos ir avokado mišinio, įberkite druskos, pipirų. Švelniai sumaišykite visus ingredientus ir palikite šaldytuve 15–20 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Patiekite patiekalą šaltą, papuoštą krapais.
Burnoje tirpstantis bananų ir grūdėtos varškės desertas
Koks savaitgalis be gardaus deserto? „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti lengvai pagaminamą, burnoje tirpstantį bei maistingą bananų ir grūdėtos varškės desertą.
Desertui reikės:
200 g grūdėtos varškės
2 prinokusių bananų
2 šaukštų medaus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Žiupsnelio cinamono
Saujos riešutų arba granolos papuošimui
Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba mažais kubeliais. Grūdėtą varškę sumaišykite su medumi, kol gausite vientisą masę. Jei norite, gali įdėti vanilės ekstrakto ar žiupsnelį cinamono, kad desertas būtų aromatingesnis.
Į pasirinktus indelius, kuriame patieksite desertą, dėkite po sluoksnį grūdėtos varškės, tada bananų griežinėlius. Kartokite sluoksnius tol, kol sunaudosite visus ingredientus.
Paruoštą desertą pabarstykite riešutais, granola ar kitais mėgstamais priedais. Galima pridėti šiek tiek medaus ar klevų sirupo ant viršaus.
Skanaus!
Komentuoti